Masterclass ‘Omgaan met cultuurverschillen’

Ontdek hoe je met vijf extra online modules naast culturele bewustwording ook inzicht kunt krijgen in de belevingswereld van andere culturen.

Succesvol samenwerken met andere culturen gaat niet vanzelf. Het kost tijd en moeite. Je hebt daarvoor bewustzijn van je eigen cultuur nodig – maar ook kennis van andere culturen. Regelmatig aandacht en tijd besteden aan het fenomeen ‘cultuur’ kan je als mens en organisatie veel opleveren: meer mensenkennis, meer flexibiliteit, meer creativiteit en meer succes.

De masterclass ‘Omgaan met cultuurverschillen’ is het vervolg van de mini-masterclass ‘Cultural Awareness’, en bestaat uit vijf lessen met korte video’s, pdf’s met nuttige achtergrondinformatie, culturele inzichten, praktijkvoorbeelden, tips en oefeningen. Deze masterclass geeft je een praktische en inspirerende kijk op hoe verschillend gedrag, woorden en houding opgevat kunnen worden, en helpt je om andere culturen beter te begrijpen.

Aan de hand van de informatie uit 60 diepte-interviews met ondernemers en managers uit 30 verschillende landen in combinatie met wetenschappelijk onderbouwde informatie leer je in deze online masterclass op een laagdrempelige manier:

  • Hoe je (nog meer) culturele bewustwording kunt creëren.
  • Wat de culturele verschillen en overeenkomsten zijn met andere landen op het gebied van communicatie, leiderschap, onderhandelen, vertrouwen en omgang met tijd.
  • Hoe je inzicht kunt krijgen in de belevingswereld van andere culturen.
  • Hoe je culturele misverstanden kunt leren voorkomen.
  • Hoe je cultuurverschillen kunt leren herkennen, accepteren en benutten.

Interesse?

Voor slechts € 47,00 (inclusief btw) ontvang je vijf modules die bestaan uit korte video’s en pdf’s met achtergrondinformatie, culturele inzichten en oefeningen:

  • Module 1: Stereotypen en vooroordelen
  • Module 2: Cultuurverschillen: onderhandelen, overtuigen, discussiëren en emoties.
  • Module 3: Cultuurverschillen: leiderschap
  • Module 4: Cultuurverschillen: communicatie
  • Module 5: Cultuurverschillen: vertrouwen

De kern van deze masterclass is om je op een luchtige manier culturele inzichten mee te geven, zodat je meer begrip krijgt voor andere culturen. 

Handig voor als je bijvoorbeeld samenwerkt met verschillende landen, een multicultureel team leidt, in het buitenland gaat werken of over de grens zaken doet.

Over Saskia Maarse

Saskia Maarse is intercultureel spreker, trainer en auteur. Door haar ruime werkervaring in het buitenland, haar wereldreis, de cultuurtrainingen die ze volgde en de interviews die ze – terug in Nederland – zes jaar lang voerde met ondernemers en managers uit 30 verschillende landen ontwikkelde Saskia veel kennis over de Nederlandse cultuur in relatie tot andere culturen. Ze schreef daarover twee boeken: ‘Tutti frutti – het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland’ en ‘Onder de zeespiegel – samenwerken en samen leven met Nederlanders’ plus het e-boek ‘Hoe je succesvol kunt samenwerken met andere culturen – in 3 stappen’

Dit zeiden opdrachtgevers over Saskia

“Bij INretail heeft Saskia een groep internationale HR-managers toegesproken, die in Nederland gevestigde winkels aansturen. De workshop werd zeer goed ontvangen: een feest der herkenning voor deze buitenlandse managers die dagelijks met Nederlands personeel samenwerken! Zij waren vooral blij met de praktische tips en de duidelijke vergelijking tussen de Nederlandse (bedrijfs)cultuur en andere landen. Erg leuk ook dat het interactief was. ” – Marleen van Maurik, INretail

“Saskia heeft op een zeer enthousiaste, begrijpbare en interessante wijze een lezing gegeven over de cultuur en communicatie verschillen tussen de Nederlandse en Franse collega’s binnen ons bedrijf. Na afloop was duidelijk dat iedereen elkaar al beter “verstond”. Absoluut een aanrader!!” – Daniëlle Polak, Project Assistent, Alstom

en ontdek – in je eigen tijd en tempo – welke inzichten jou gaan helpen om je interculturele samenwerking te verbeteren.

Je kunt direct beginnen!

De lessen nog eens terugkijken? Geen probleem. Je kunt de video’s en lessen zo vaak bekijken als je maar wilt.