Lezing over cultuurverschillen

Uw eerste stap naar culturele bewustwording…

Tijdens haar lezingen en workshops neemt Saskia Maarse u mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals andere culturen die zien en ervaren. Tegelijkertijd houdt ze haar publiek op humoristische wijze een culturele spiegel voor, want: Wat weten we zelf van Nederland? Waarom overleggen Nederlanders zoveel? Wie is hier eigenlijk de baas? En waar komt de Nederlandse directheid toch vandaan? Ook laat Saskia zien wat we kunnen leren van en over andere culturen op het gebied van o.a. communicatie, leiderschap, vertrouwen en omgangsvormen.

Haar werkervaring in het buitenland (toeristische sector), de wereldreis die ze maakte en de interviews die Saskia – terug in Nederland – jarenlang voerde met ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen verbreedden haar kijk op de wereld en haar bewoners. Ze schreef daarover twee boeken: Tutti frutti – het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland (2013) en Onder de zeespiegel – samenwerken en samen leven met Nederlanders (2017). Met beide boeken kreeg Saskia veel media-aandacht, waaronder Koffietijd, BNR, de Volkskrant, AD en NU.nl.

De kern van Saskia’s lezing is om mensen (meer) culturele bewustwording mee te geven, en op een luchtige manier te laten zien wat cultuur is en wat cultuur met ons doet.

Interesse?
Heeft u interesse in een lezing? Neem dan contact met ons op, of vul het onderstaand contactformulier in.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoon

Toelichting

Saskia Maarse geeft lezingen over

  • De Nederlandse (zakelijke) cultuur
  • Cultuurverschillen
  • Samenwerken met andere culturen
  • Interculturele communicatie
  • Internationaal zaken doen

KLIK HIER VOOR REFERENTIES