Workshops / training omgaan met cultuurverschillen

Is er binnen uw organisatie veel culturele diversiteit? Of werkt u regelmatig samen met andere landen? Dan zult u ongetwijfeld weleens tegen cultuurverschillen aanlopen. In de praktijk merken we dat misverstanden en ergernissen – die ontstaan door verschillende communicatiestijlen of botsende culturele waarden – wel worden gesignaleerd, maar vaak niet worden besproken. Dat is jammer, want zo kunt u nooit het beste uit uw multiculturele of internationale teams halen.

Saskia Maarse en Gloria Keukens verzorgen verschillende programma’s over intercultureel samenwerken. Tijdens deze programma’s (bijv. workshops) maken ze deelnemers op een interactieve manier bewust van het effect van cultuurverschillen op o.a. communicatie en samenwerking. Tevens geven ze interculturele vaardigheden mee, en is er gelegenheid om eigen praktijkervaringen in te brengen.

"Onze stijl is luchtig en een combinatie van theorie, teambuiling en entertainment."

1. Intercultureel programma met 3 vaste onderdelen

  1. Keynote met als doel: een eerste stap naar culturele bewustwording. Saskia neemt u mee op reis langs typisch Nederlandse eigenschappen en hoe die worden ervaren door andere culturen. Ze legt uit waar die eigenschappen vandaan komen en wat de verschillen en overeenkomsten zijn met andere landen.  Duur: 30 minuten
  2. Interculturele oefening met als doel: teambuilding.  Deze oefening wordt begeleid door Gloria. Tussendoor is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Over de inhoud van de oefening is vooraf overleg. Duur: 30 minuten
  3. Pauze
  4. Quiz met als doel: een leuke afsluiter met een hoop fun en hilariteit.  Over de inhoud is vooraf overleg. Duur: 30 minuten

2. Intercultureel programma op maat gemaakt

Afhankelijk van uw doel en uw wensen kunnen Saskia en Gloria een voor u op maat gemaakt intercultureel programma samenstellen met verschillende onderdelen: keynotes, interculturele oefeningen en entertainment. Voor de inhoud en de duur van het programma gaan ze vooraf uitvoerig met u in gesprek.

"De kern van ons interculturele programma is dat oordeel plaats maakt voor nieuwsgierigheid, en vanuit nieuwsgierigheid verschillen beter kunnen worden besproken en benut."

Interesse?

Heeft u interesse in één van de interculturele programma’s?  Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact op. Of vul het onderstaand contactformulier in.

Uw naam*

Uw email*

Telefoon*

Uw bericht

Over Saskia
Saskia Maarse is auteur, publiciste en spreker. Ze schrijft en spreekt over de Nederlandse cultuur in relatie tot andere culturen. In haar boeken en tijdens haar lezingen / workshops laat Saskia zien wat we o.a. kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen op het gebied van o.a. communicatie, leiderschap en omgangsvormen
Over Gloria
Gloria Keukens is gecertificeerd coach en professioneel trainer. Ze coacht en traint managers, teams en organisaties die werken in een omgeving met veel diversiteit. Ze leert hen de (culturele) verschillen tussen mensen bespreekbaar te maken. Ze geeft de deelnemers daarbij handvaten om beter te communiceren en als team beter te presteren.
Onze missie
Saskia en Gloria hebben dezelfde passie, namelijk het delen van kennis op het gebied van intercultureel samenwerken. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen inzichten en vaardigheden te leren zodat ze in staat zijn om culturele verschillen te overbruggen en mensen dichter bij elkaar te brengen.