Lezing / workshop
Samenwerken met verschillende culturen

Inclusief de zes cultuurprincipes

Als we samenwerken met verschillende culturen kunnen we ons verdiepen in bepaalde symbolen en rituelen van de ander, maar dat wil nog niet zeggen dat we de achterliggende waarden kunnen herkennen, laat staan kunnen aanvoelen. Gewoontedieren als wij mensen zijn, betekent dat dus werk aan de winkel. Nieuwsgierigheid in de ander en inzicht krijgen in de eigen cultuur kan daarbij helpen.

Na een kijkje in de – soms hilarische – culturele spiegel deelt Saskia Maarse haar zes cultuurprincipes en laat ze zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn met andere landen en culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, vertrouwen en hiërarchie. Voor veel mensen uit andere culturen – waar hiërarchie heel belangrijk is – is het bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat Nederlandse managers op de fiets naar hun werk gaan: “Dat is toch geen leider?”

Voor wie?
Deze lezing / workshop zit vol nuttige achtergrondinformatie (wetenschappelijk onderbouwd), hilarische anekdotes en culturele inzichten. Een praktische en inspirerende kijk op wat cultuur is en wat cultuur met ons doet. Handig voor als u veel met verschillende culturen samenwerkt, binnen en buiten uw organisatie, in eigen land en/of in het buitenland.

Openbare workshops

Naast lezingen en workshops voor organisaties geeft Saskia Maarse enkele keren per jaar een openbare workshop over cultuurverschillen. Kijk voor de komende data in de agenda.

"Mijn stijl is toegankelijk en een combinatie van inhoud, interactie en humor"

Wat is het verschil tussen een lezing en een workshop?

Een lezing duurt – afhankelijk van uw wensen – maximaal 60 minuten en kan worden gegeven voor een klein en groot publiek. Indien gewenst is er ruimte voor interactie. Het doel van een lezing is om binnen een bepaalde tijd het publiek informatie en inzichten mee te geven.

De duur van een workshop varieert van 90 minuten tot twee dagdelen. Tijdens een workshop wordt er dieper ingegaan op specifieke onderwerpen. Het accent ligt op theorie, kennisdeling en interactiviteit. De groep is over het algemeen kleiner.

Bekijk deze video voor een algemene impressie van Saskia’s lezingen en workshops

Interesse?

Heeft u interesse in een lezing of een workshop? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vul het onderstaand contactformulier in.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoon

Toelichting