Lezing / workshop
Samenwerken met verschillende culturen

Inclusief de zes cultuurprincipes

Informeer ook naar online workshops

Als we samenwerken met verschillende culturen kunnen we ons verdiepen in bepaalde symbolen en rituelen van de ander, maar dat wil helaas nog niet zeggen dat we de achterliggende waarden kunnen herkennen, laat staan kunnen aanvoelen. Gewoontedieren als wij mensen zijn, betekent dat dus werk aan de winkel. Nieuwsgierigheid in de ander en inzicht krijgen in de eigen cultuur kan daarbij helpen.

Na een kijkje in de – soms hilarische – culturele spiegel deelt Saskia Maarse haar zes cultuurprincipes en laat ze zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn met andere landen en culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, vertrouwen en hiërarchie. Voor veel mensen uit andere culturen – waar hiërarchie heel belangrijk is – is het bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat Nederlandse managers op de fiets naar hun werk gaan: “Dat is toch geen leider?”

Voor wie?
Deze lezing / workshop, die zowel in het Nederlands als in het Engels kan worden gegeven, zit vol nuttige achtergrondinformatie, hilarische anekdotes en culturele inzichten. Een praktische en inspirerende kijk op wat cultuur is en wat cultuur met ons doet. Handig voor als u veel met verschillende culturen samenwerkt, binnen en buiten uw organisatie, in eigen land en/of in het buitenland.

Wat is het verschil tussen een lezing en een workshop?

Een lezing duurt – afhankelijk van uw wensen – maximaal 60 minuten en kan worden gegeven voor een klein en groot publiek. Saskia’s stijl is toegankelijk en een combinatie van inhoud, interactie en humor.

Een workshop bestaat – afhankelijk van uw doel – uit één of twee dagdelen (een dagdeel is twee à drie uur). Tijdens de workshop gaat Saskia dieper in op de materie. Welke onderwerpen dat zijn hangt af van de culturele samenstelling van de groep. Het accent ligt op theorie, kennisdeling, interactie en interculturele oefeningen.

Na afloop heeft u inzicht in de volgende punten:

  • Wat cultuur is en wat cultuur met ons doet
  • Bewustwording van uw eigen culturele waarden
  • Hoe de Nederlandse cultuur overkomt op andere culturen
  • Wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen
  • Hoe u in de toekomst succesvoller kunt samenwerken met verschillende culturen

Interesse?

Heeft u voor uw bedrijf, uw event of bijeenkomst interesse in een interculturele lezing of workshop van Saskia Maarse? Wilt u meer weten over de inhoud van de lezingen of workshops van Saskia? Of heeft u een andere vraag? Vul het onderstaande formulier in of stuur een mail naar info@studio-odijk.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoon

Toelichting

Saskia Maarse | Studio Odijk
info@studio-odijk.nl
T: 06 533 25902