fbpx
was successfully added to your cart.

Winkelmand

By Saskia Maarse | 14 februari 2019

Valentijnsdag: een ode aan iedereen die voor de liefde naar een ander land verhuisde

Laten we op Valentijnsdag eens denken aan al die mensen die verliefd werden op iemand uit een ander land. Zo verliefd, dat ze besloten huis en haard achter te laten om een nieuw leven op te bouwen, samen met hun geliefden.

Daar sta je dan – met je diploma’s die niet geldig zijn – in een land waarvan je de taal en de cultuur niet kent. Het wennen aan een leven en een land waar alles anders is kost tijd en moeite.

Hoe goed je je ook voorbereidt, dat gewenningsproces gaat met vallen en opstaan. Even langsgaan bij familie of vrienden kan simpelweg niet. De enige steun die je op dat moment hebt, zeker in het begin, is die van je partner.

Het duurt jaren voordat het land waar je naartoe verhuist als een tweede thuisland voelt. En ook dat is betrekkelijk: door het veranderingsproces ben je niet meer zoals je was, toen je verhuisde.

Door te emigreren naar een ander land bevind je je tussen twee werelden. De kunst is het beste uit beide culturen te halen. En dat lukt gelukkig veel van deze mensen, met dank aan de liefde … die geen grenzen kent!

Happy Valentine!

Over Saskia

Saskia Maarse is intercultureel expert, spreker en auteur. Ze schrijft, blogt en spreekt over de Nederlandse cultuur in relatie tot andere culturen. In 2013 verscheen haar eerste boek Tutti frutti – het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland.

Lezingen en workshops
Saskia geeft lezingen en workshops over de Nederlandse cultuur, cultural awareness en intercultureel samenwerken. Daarin deelt ze haar ‘zes cultuurprincipes’ en laat ze zien wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, leiderschap en omgangsvormen.

Boek Onder de zeespiegel
In haar boek Onder de zeespiegel schetst Saskia Maarse de Nederlandse cultuur door de ogen van ondernemers en managers van verschillende nationaliteiten en culturen in Nederland. Naast humoristische anekdotes bevat het boek nuttige achtergrondinformatie en heldere culturele inzichten.

E-BOEK

Samenwerken met andere culturen begint bij een kijkje in de culturele spiegel.
Dit e-boek helpt je om je bewust te worden van je eigen cultuur en inzicht te
krijgen in de belevingswereld van andere culturen. Handig voor mensen
– vooral Nederlanders – die veel samenwerken met verschillende culturen.

DOWNLOAD HIER HET GRATIS E-BOEK

Leave a Reply